Veckobrevet

Nyhetsbrev om framsteg och utveckling
C23ae605 5d17 97db eb56 889cad44298f
Digitaliserat flyg i glesbygd
Norrtäljes flygplats Mellingeholm blir inte bara ett distributionscenter för hemtjänsten i Norrtälje kommun. Mellingeholm blir också en del av ett rikstäckande logistiksystem för det digitaliserade flyget.

Om Norrtälje kommun kan förverkliga visionen med sin flygplats, innebär detta att livet i skärgården blir enklare. För barnfamiljer, för företagare och, inte minst, för alla de rospiggar som vill uppleva sin ålderdom i Roslagens famn.

Drönarleveranserna är betydligt billigare än traditionella leveranser. Dessutom är de snabbare och kan leverera dygnet runt. Med en hastighet av 80 km per timme och med 80 leveranser per dygn, kan en drönare från Mellingeholm leverera till Stora Brokholmen på 14 minuter. En transport som med bil tar en dryg timme, förutsatt att bilfärjan är i trafik. Färjan från Furusund går en gång i halvtimmen.

Mellingeholm flygplats är sedan stängningen av Barkarby flygplats 2010, den enda flygplatsen med asfalterad start- och landningsbana i Stockholms län, utöver storflygplatserna Bromma och Arlanda. Sjöfartsverkets helikopterverksamhet har en flygbas på Mellingeholms flygplats för en av landets sju SAR-helikoptrar. Mellingeholm är också från september 2017 bas för Stockholmsregionens ambulanshelikoptertjänst. 

Med Mellingeholms landningsbana kan mer hållbara lufttransporter genomföras till Norrtälje, jämfört med städer som inte har en flygplats. En flygplats gör det möjligt att använda farkoster med vingar och vertikala propellrar, så kallade hybrid-drönare. Vingarna gör att det behövs mindre energi för att hålla farkosten och dess last i luften. Enligt internationell forskning är en hybrid-drönare med fasta vingar ungefär hälften så dyr som en fastvingad drönare och upp till 7,5 gånger billigare än en drönare med flera rotorer.

Flygplatser och flygfält utgör alltså ett högt klimatpolitiskt värde. Därför är det bättre att behålla flygplatser än att lägga ner dem.

Rikstäckande logistiknät
Swedavias strategi i projektet Den autonoma flygplatsen inkluderar ett rikstäckande logistiknät. Från Swedavias största flygplats Arlanda skulle det ta cirka 40 minuter att transportera lagerförda varor till ett mindre mellanlager i Mellingeholm. Ett automatiserat lager med drönartransporter gör det möjligt att leverera dygnet runt från Arlanda. Mellingeholm kan med motsvarande automatisering leverera vidare ut till skärgården. Detta kallas Last Mile Delivery.

Mellingeholm kan alltså bli ett logistikcentrum både för Norrtäljes detaljhandel och för leverantörer som inte har butik i Norrtälje. För skärgårdsbefolkningen innebär det att e-handeln kan kompletteras med en automatiserad leverans också med färskvaror. 

Detta blir ett välkommet tillskott för klimatet och för hemtjänsten i Norrtälje. 

Seminarium 7 september
Svenskt flyg elektrifieras och digitaliseras. 5G kommer att ge stora möjligheter till teknisk utveckling, även för flygplatser. Infrastrukturminister Tomas Eneroth inleder det seminarium den 7 september som manifesterar hur svenskt flyg nu utvecklas på land och i luften. En utveckling som också påverkar varuleveranserna till kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter. Återkoppla gärna till Användarföreningen om du är intresserad av mer information om samordningsprojekten och tillhörande seminarier.

Du anmäler dig till seminarierna på projektets nya seminariehemsida – www.teknikhuset.org.

Kontakta gärna Teknikmarknad, till exempel genom att svara på detta email, för mer information om projektet 5G i byggnad, eller om du är intresserad av kommande strategimöten, seminarier eller Användarföreningen.
 
Välkommen till en spännande fortsättning!