Veckobrevet

Nyhetsbrev om framsteg och utveckling
97e95e49 9bcc e14a ad5c 466a3ef67566
Spännande seminariehöst
Det blir en spännande höst med många intressanta seminarier i Teknikhuset. Den 21 september återkommer Användarföreningens traditionella seminarium som heter Ny teknik i äldreomsorgen. Den 26 oktober arrangeras ett seminarium som handlar om pandemiövervakning med mobil teknik.
Bägge dessa tillfällen bjuder på genombrytande tekniklösningar. Teknik med anknytning till e-hälsa som kan kopplas till väsentliga samhällsutmaningar. Klicka gärna på länken nedan för information om programmet den 26 oktober:

Pandemiövervakning med mobil teknik

EU lanserar 5G som ryggraden i Europas digitalisering. Under 2021 introduceras 5G i Sverige. Samtidigt med COVID-19 pågår internationellt arbete med att utveckla förbättrade system för att hantera information för att enklare förutse smittspridning. Syftet är att kunna rikta insatser bättre för att kunna undvika total nedstängning av samhällen.

Huvudsyftet med kommande internationella projekt är att erbjuda en innovativ lösning för att skapa en återhämtning från COVID 19-pandemins negativa inverkan på folkhälsan. Lösningen ska möjliggöra en mycket bättre tillgång till vården och förbättrad samhällsekonomi genom förbättrad fjärrövervakning, med hjälp av en AI-baserad plattform, integrerad med 5G och senare 6G. Inte minst för att kunna förbättra vardagen genom att ha friskare medborgare.

Intresse från svenska myndigheter
Den 26 oktober deltar några av Sveriges främsta experter. Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten och Professor Johan von Schreeb från Karolinska Institutet. 

Dessutom deltar experter på smittspridning, artificiell intelligens (AI) och agent-based modelling (ABM) från ledande svenska universitet och högskolor.

Du anmäler dig till seminarierna på projektets nya seminariehemsida – www.teknikhuset.org.

Kontakta gärna Teknikmarknad, till exempel genom att svara på detta email, för mer information om projektet 5G i byggnad, eller om du är intresserad av kommande strategimöten, seminarier eller Användarföreningen. 

Välkommen till en spännande fortsättning!