Veckobrevet

Nyhetsbrev om framsteg och utveckling inom välfärdsteknologi
5f7a7d62 ccf5 4d7a a113 dd39ffe79d96
En bild på pionjärerna markerar samtidigt startpunkten för något nytt inom svensk vård och omsorg, China-Sweden Nurse Talent Development Program. Projektets första period med kinesiska sjuksköterskestudenter har nu kommit till slutet och det blir en gruppbild med projektets administrativa personal. Två månaders tjänstgöring i äldreomsorgen i Sandvikens kommun är till ända. Nästa år expanderar verksamheten med fler sjuksköterskestudenter och fler svenska kommuner och omsorgsleverantörer.
 
Om du vill veta mer om projektet har du möjlighet den 17 oktober, då det blir traditionsenligt seminarium på KTH – Ny teknik i äldreomsorgen.
 
Det blir då fokus på de två mest centrala resursfrågorna när det gäller utvecklingen av vården och omsorgen. Människa och teknik – tillgången till utbildad personal och användningen av ny teknik för att klara de ökande behoven med en åldrande befolkning.
 
Klicka här för att ladda ner programmet
 
Den del av programmet som omfattar personalförsörjning har ett speciellt fokus på Användarföreningens samarbete med Kina. Nelson Li, projektledare i programmet China-Sweden Nurse Talent Development Program, berättar om hur de bästa sjuksköterskestudenterna i Kina kommer att kunna förstärka svensk äldreomsorg under kommande år. Karin Lindqvist, MAS vid Sandvikens kommun, berättar hur det gick när fyra kinesiska sjuksköterskestudenter arbetade inom äldreomsorgen i Sandviken under sommaren 2019.
 
Välfärdens framtida kvalitet avgörs av vår förmåga att ta till oss av personella och tekniska möjligheter. Välkommen till ett fullspäckat seminarium på KTH den 17 oktober.